onsdag 4 februari 2009

Drivkraft

Gahhhh jag blir lite trött på mig själv. För en väldigt massa år sedan när jag skaffade min första dator och för första gången behövde ringa efter hjälp blev jag så sur och sa att nu fan ska jag lära mig det här. Det gjorde jag också. Jag köpte magazin och läste kurser. Jag blev duktig på det mesta om vad datorer är. Något år senare skulle jag bygga min första hemsida och använde MS Frontpage eller till och med Publisher med alla dess mallar. Jag blev så jäkla sur på att jag själv inte hade kontroll över layouten och så nu ska jag lära mig html. Det gjorde jag. Fler kurser och ännu flera magazin. Men att bygga en helt egen hemsida som ingen annan har , med snygga banners och loggor krävde egengjorda bilder. Och är det något jag fortfarande har svårt för med andras sidor är när de snor bilder och lägger på sina sidor eller bloggar (och inte refererar vart de snott bilderna). Så då var jag tvungen att lära mig Photoshop. Fler kurser och ännu fler magazin (Cap&Design). Men att rita bilder kommer man inte långt på, utan man måsta ha en kamera och kunna fota bilder till hemsidan. Så det började med en enkel kompaktkamera som sedan blev en system kamera. Då fanns det plötsligt hur mycket som helst att lära sig. Verkligen MASSOR. Bländare, slutare, ISO, ridån, hårt och mjukt ljus. Så efter fler kurser och genom att suga åt sig trix från fotografer, Läsa i forum och titta på väldigt mycket bilder som andra tagit så behärskade jag fotograferandet hyfsat också.

Men med intresset för foto så har jag hittat en nish som jag gillar. Porträtt och lite tuffare mode eller moderna bilder kanske man kan säga. Men för det så krävs det lite mer än att bara jag är duktig som fotograf. Dels ska modellen eller den som nu skall porträtteras göra sin bit så att det blir ett bra kort. Och för mer mode bilder så krävs det också i många fall en frisör som kan fixa håret och en som är duktig på att sminka. Och här orkar jag faktiskt inte längre vara den som kan allt. Och det är ju också något jag lär ut som informationsdesigner. Nämligen att låt de som är proffs på sitt göra deras bit. Och jag gör det jag är bra på. MEN...

Jag är petig och börjar säkert styra och ställa då också och tycker att jag inte riktigt har full kontroll. Så måste jag gå en smink kurs och lära mig sätta upp hår nu? Nää där går gränsen, men det suger ;) Nog fasen var det enklare när man inte visste så mycket om något.

1 kommentarer:

leapox sa...

Kanske Cassi kan gå hantverksutbildningen??? :)