söndag 15 februari 2009

Hallå där Upphovsrätten

Vad fan håller på att hända med Upphovsrätten? Att bryta mot en av våra grundlagar på det sätt som just nu pågår i de digitala medierna i dag, gör mig mörkrädd. Om det är lågintelligenta, ovetande, unga, bloggerskor eller bloggare så kan jag förstå det lite eftersom jag fortfarande kan se hopp om att de fortfarande har möjlighet till att få lära sig och göra rätt. Men när även de som påstår sig vara fotografer tycker att bildstöld är befogat med motiveringen att fotografen bara ska vara nöjd för att denne får smygreklam. Vilket djävla skitsnack.

Så här fungerar alla lagar i det land vi bor i. Bryter man mot lagarna straffas man. Vill man ändra på dem, får man lobba för det den politiska vägen. Inte bryta mot dem tills de ändras.

Två fotografer påtalar att deras bilder blivit "lånade" till fotofeber.se utan lov. Och redaktören ber om ursäkt på ett snyggt sätt och ordnar till det. Då blir det en djävla aktivitet i redaktörens "ursäkta" tråd, och alla blir förbannade på både redaktören och på fotograferna. Nää jag orkar inte med anonyma låtsasfotografer som påstår att man ska vara glad för att ens bild blivit snodd. "Det är ju gratiis reklam". Vilket bullshitt.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Är det företag är det lätt att fakturera dem för bildstöld.