fredag 13 mars 2009

Maja posar


Efter ett tips från Jens så är jag nu kär i en brusreducerare (Imagenomic) som gör att jag kan gå upp rejält i ISO med min kamera. Det här kortet är taget med ISO 800, 1/30 sec, f/1,8. Befintliga ljuset från kökslampan i taket. ISO 800 i detta ljus har tidigare skapat så pass brusiga bilder att de inte gått att använda. Men nu! Jag är helt såld :) Tack Jens!

Min lilla prinsessa ställer upp i vanlig ordning så pappa får testa kameran ;)

3 kommentarer:

Pierre Pocs sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
leapox sa...

Sötnos och vilken bra bild! :)

Jensa sa...

Visst är det en grym plug. Jag är förstummad av beundran över vad den kan göra med mina brusiga bilder tagna på ISO 3200.

Jag råder dig dock att inte pilla med grundinställningar. Fick det rådet av Scott Kelby. Pluggen gör underverk med sina grundinställningar. Jag har faktiskt hittills efter åtta åtta månaders användning, inte stött på ett enda fall där jag har blivit missnöjd med det jobb pluggen gör med grundinställningarna orörda.

Om du blir klok på vad man gör genom att justera de olika reglagen får du gärna berätta det, annars gör som jag tokdansa bakom arbetsbordet av ren glädje över att du kan rädda dina brusiga bilder och permanent ta död på dina brusnojjor.