söndag 15 mars 2009

I dag är det dags

Jaha i dag är det dags för EPI-Lasik laser för mina ögon. På en söndag. Det som gör mig mest nervös är att jag och Kati tydligen är de två första patienterna, på den kliniken, i den maskinen. Jag ser det framför mig. Ojoj det måste vara ett tekniskt fel. Nej det ska inte ryka om ögat. Ja ja kommer det ett blogginlägg efter detta så funkade det säkert ;)

22 kommentarer:

Sebastian Skog sa...

det funkade visst inte! inget inlägg på snart 12timmar;)

Anonym sa...

Hur gick det, ska på samma sak imorgon nämligen, riktigt nervöst....

Men var du på "Ögonlasern" på Sibyllegatan?

Själv ska jag till Nils Juto.

Pierre Pocs sa...

Jag var hos Nils Juto men i Eskilstuna. Så här efter två dygn så är det skapligt med irritation och tårarna bara forsar. Synen är från och till suddig och ibland helt ok. Just nu ser jag inte texten jag skriver och jag är väldigt ljuskänslig. Värktabletterna går åt som smör i solsken. Men om jag fick välja igen så skulle jag valt samma beslut ;) Ett tips om man har ett jobb framför skärm är nog att vara hemma en vecka och inte tre dagar som jag planerade.

Anonym sa...

Dag 2 för mig. Värken är borta och tårarna har slutat rinna nu på eftermiddagen. Synen är grummlig och jag är tacksam för att man kan välja "störst" text i explorer... ;-)

Läsglasögon behöver jag för att ens kunna skriva detta och det är heller ingen behaglig känsla. Att surfa på nätet är uteslutet, endast ha koll på viktiga mail osv. Återkommer med rapport imorgon.

Pierre Pocs sa...

Dag 3 för mig nu. Irritationen i ögonen är helt borta efter natten som var. Det är lite torrt i ögonen så dropparna som man får börja med efter dag tre och som ska vara "smörjande" är en befrielse. Synen är rätt okej. På håll ser jag nog som med glasögonen tidigare, men skärpan är inte där ännu. Så text i all dess form är det fortfarande problem med. Var ute i ett ärende i dag och solen känns inte heller direkt jobbig längre. Nu längtar jag efter lördag när de ska plocka bort den där plåsterlinsen :)

Anonym sa...

Dag 3 (2 dygn efter operationen). Har ställt ner upplösningen på skärmen och som sagt kan skriva detta behjälpligt. Kan bara hålla med dig om att när jag idag fick börja med dom smörjande ögondropparna så slapp jag känslan av att "plåsterlinsen" skaver i ögat. Det var ju just den "skavningen" som fick ögonen att rinna. Är vansinnigt avundsjuk på att Nils tar bort denna lins på dig på lördag redan, själv får jag vänta tills på tisdag :-(

Det jobbigaste just nu är att jag ser grumligt hela tiden på alla avstånd så man är ju lite skraj och undrar när det ska bli bättre....

Pierre Pocs sa...

Kul att följa dig Anonym :D
Det verkar ju som att det är rätt lika för alla. Min fru och jag gjorde ju laser samtidigt så jag har ju en i min närhet att jämföra med också. Dag 3 var en suddig dag även här. Dag 4 så är synen riktigt bra, för att inte säga perfekt vissa stunder. Okej på gott och ont... Förvånades nyss över hur skitiga fönstren var ;) De stunder det "suddar" till beror nog bara på den förbaskade plåsterlinsen.

Anonym sa...

*Hurra*.... då ser jag fram emot morgondagen :-) Tror att det kan vara en fördel för andra att läsa din blogg såsom jag snubblade in här när jag googlade. "Anonym" var det enklaste att välja då jag inte själv har en egen blogg.... :-)

Berätta gärna för Nils på lördag att vi följs åt här.
Återkommer med rapport imorgon.


// Lasse Johansson (opererades på tisdagen)

Pierre Pocs sa...

Lasse det har du ju helt rätt i. Så jag skapade en kategori och skickar in de här inläggen där, så fler kan följa mina/våra nervösa framsteg lite enklare ;) Ska försöka komma ihåg att hälsa Juno :D

Anonym sa...

Dag 4.
Ingen värk alls och inget som "skaver". Synen börjar så smått komma tillbaka men det känns lite som att titta genom ett glas med lite vaselin på om ni förstår vad jag menar. Tror också (som Pierre skrev) att kontaktlinsen som ska skydda ögat ställer till det lite grann. Behöver inte läsglasögon heller för att skriva detta men att surfa är fortfarande uteslutet. Mest för att man då anstränger ögat rejält och då känner man lite "smärta" komma.

Pierre; glöm inte att blogga imorgon efter att du tagit bort "plåsterlinsen"...

Anonym sa...

Dag 5.
Kunde köra bil idag vilket var lite kul. Ser fortfarande lite simmigt ibland men avverkade veckans dagstidningar under dagen och utan läsglasögon. Det känns som att synskärpan kommer och går men som sagt, det kan ta 1 månad innan synen är stabiliserad.

Väntar på spänning med rapporten från Pierre om "plåsterlinsen" bidrar till den dåliga synskärpan eller inte, han tog ju bort sina idag.

Pierre Pocs sa...

Lasse: Skönt att börja kunna göra vardagliga saker igen :)

Dag 6: http://pierrepox.blogspot.com/2009/03/en-vecka-med-nya-ogon.html

Anonym sa...

Dag 6.
Nu handlar det om att bida tiden och som sagt det kan ta en månad innan allt stabiliserats. Själv var jag astigmatisk och lasern var igång 6sek på ena ögat och 9sek på det andra. Ni som funderar på detta, GÖR DET! Själv har jag aldrig använt varken linser eller glasögon men räknar man på det så är det säkert samma pengar under en 20-års period + att man slipper allt strul kring linser och borttappade glasögon.

Pierre Pocs sa...

Dag 7. Jag håller med Lasse här. GÖR DET. Synen är redan bra, men blir bara bättre de närmsta veckorna. Dyrt vist. Men på sikt jämnar det nog ut sig och att kunna idrotta utan linser eller brillor. Bara det!

leapox sa...

Oj, laser i endast några sekunder! Jag fick laserbehandling i 28 sekunder (har jag för mig). Men det gick ju väldigt smidigt ändå. Vilken grej egentligen, att kunna fixa till sin syn på bara några minuter! :)

Anonym sa...

Dag 8.
Idag tog man ut min "plåsterlins" som egentligen är en kontaktlins utan styrka. Ögonen läker som dom ska men det känns ibland som att dom jobbar som en auto-focus på en digitalkamera (svårt att avståndsbestämma). Läsglasögonen på för närvarande men som sagt upp till 1 månad i alla fall ska man vänta. Återkommer 14/3 då nästa återbesök är.... :-)

Pierre Pocs sa...

Dag 10. I morse vaknade jag med att det kändes som något brast i ögat. Det gjorde verkligen skit ont men synen var okej. Så har ögat varit ömt och rinnigt hela dagen. Ja läkaren sa visserligen att ögonen lever sitt egna liv under läkningsprocessen. Hur som haver så ser jag faktiskt väldigt bra nu och hoppas bara att min frus syn också snart blir lika bra.

David Tenser sa...

Det där som hände dag 10 när något "brast", fick du någonsin nån klarhet i vad det var som hände? Det låter inte trevligt..

Pierre Pocs sa...

David jag har för mig att förklaringen från optikern var att ögat är väldigt dynamiskt och att ögat läker och har sitt eget liv. Det var inget mer än att det var väldigt obehagligt just när det hände. :)

David Tenser sa...

Din frus syn, kommer hon behöva göra en efterkorrigering?

Dag 7 för mig här. I princip oförändrat de senaste tre dagarna. Höger öga är lite suddigare än det vänstra och jag har bättre än körkortssyn, men det är inte perfekt ännu. Dock varken ljuskänslighet eller några som helst problem med torra ögon etc. Ögonen är som om jag aldrig gjort en operation, vilket är helt fantastiskt endast en vecka efter operationen! Hoppas det sakta men säkert blir bättre med skärpan.

David Tenser sa...

En vecka efter operationen för mig nu och synen på vänster öga är praktiskt taget så bra som det var med glasögon/linser innan operationen. Högra ögat är inte lika bra (än?).

Ljuskänslighet är inget jag tänker på ens när jag kör bil nattetid och några torra ögon har jag inte upplevt över huvud taget. Däremot är det en lättare halo-effekt runt alla ljuspunkter. Det är inget jag direkt stör mig på men de är märkbara, speciellt nattetid. Hoppas att det minskar med tiden, det är ju trots allt bara en vecka sedan ögat formades om under laser!

Lasse sa...

Ett år har gått och jag är inte helt nöjd. Absolut bättre än innan men inte 100%. Ska på åtebesök 23/2 och jag är rädd för att det blir en operation till. Efter 1år händer nog inte så mycket mer och trots att operationen går snabbt och värken avtar efter 1 dygn är det en obehaglig känsla.

Återkommer efter besöket,

Hur har det gått för frun??