måndag 25 augusti 2008

Canon 50mm 1,8f II


I dag skulle vi ut efter jobbet och ta en öl på restaurang Stockholm som ligger precis vid centralstationen. Men innan vi gick dit så hann jag in på Foto & Video som förövrigt hade någon Nikon dag. Där köpte jag mitt efterlängtade Canon 50mm 1,8 objektiv plus en Nikon DS blixt till kameran på jobbet. Objektivet är riktigt billigt (1045 kr) och kan kännas lite plastigt. Men shiiitt vad jag gillar bilderna den tar. Kanon skärpa och en riktigt fin bakgrundsoskärpa. Har bara hunnit knäppa två bilder än så länge och inte direkt i en upplyst lokal. Jobbarkompisarna Per och Carina inne på Restaurang Stockholm. ISO 200, 50mm, f 1,8, 1/125 sec. Helt oredigerat.

Satt på tåget hem och fick lyssna på någon som trodde han var gud och att han hade svar på hela världens problem, vilket han också ville predika för hela vagnen. Inte precis vad man vill sitta och lyssna på i en timme på kvällen. Som en dålig radiostation som inte går att stänga av. Däremot så stod Kati och lilla söta Maja som hoppade jämfota vid centralen i Eskilstuna när jag kom in med tåget. Och då känns det ju bara så mysigt :D

3 kommentarer:

Johan sa...

Gratulerar till objektivet, min verkar aldrig komma. Jag har ju bytt system så jag har bara kamerahuset och mitt sigma 50 1.4 skulle vara första objektivet, man får leka med kameran på jobbet istället :)

Pierre sa...

Tack! Johan vad trist att de inte levererar. Vad har du bytt till för system?

Johan sa...

Jag köpte en Nikon D300, så jag kan ju köpa nikons 50 1.4 som också är bra men sigmas verkar bättre.....hoppas jag :)