tisdag 2 juni 2009

at the giants door

Alicia

En rätt skön bild som för mina tankar till Trollkarlen från Oz eller någon saga. Lite synd med de hårda skuggorna från solen och Alicia som är modell på denna bild fick verkligen kämpa med både värmen och solen i ögonen. Jag brukar ju oftast fånga ögonen på bild när det är porträtt. Men en sådan här bild har ett annat budskap och då tycker jag att den passar bättre så här. Inte står man och kollar bort när man knackar på en jättes dörr ;) Den här bilden är rätt krispig vilket jag gjort medvetet i bildbehandlingen. Jag ville få mycket kontrast och skärpa för att lyfta fram texturen i både klänningen och i dörren. Tyckte det passade bättre så än ett princess skimmer. Någon som har en åsikt om det? Eller något annat om denna bild? Tycker det är rätt dåligt med kommentarer på denna blogg just nu ;)

5 kommentarer:

Eva sa...

Grymt skön bild verkligen! Kul att man inte bara "stannar" i tankarna när det kommer till vad som händer i bilden, man vill liksom veta vad som finns på andra sidan dörren...har redan målat upp olika skräckscenarion :P

HDR-fotografen sa...

Var i all världen finner man en sådan port?
Bra bildidé iaf.

Pierre sa...

Vad snälla ni är :)
Porten sitter på Strömsholms slott! Det finns riktigt sköna miljöer runt slottet.

leapox sa...

Riktigt schysst bild! :)

Pierre sa...

Tack Kati! Jag tycker också mycket om denna bild. Det som är lite synd och hade höjt bilden är om det inte hade varit så jättesoligt denna dag. Det skapade väldigt hårda skuggor som jag inte vill ge mig på i bildbehandlingen.