söndag 20 april 2008

Teknikdag

I dag har jag hjälpt Katis lilla syster att köpa en bärbar dator. Det är nog inte så lätt att köpa en dator i dag som är lagom för ens behov om man inte är så insatt. Går man till de stora firmorna och frågar så är ju självklart deras syfte att sälja mer än att vara ett stöd åt köparen. En bluray spelar, ett kraftigt grafikkort, fingeravtrycksläsare. Nej det blev en HP med 2048Mb ram. 160GB hårddisk. Inbygd webbkamera och mick. En trådlös mus pluss en axelväska. 6500 kr totalt. Helt okej pris. Sen tar det en stund att installera allt. Norton ska in, Vista skall uppdateras. Drivrutiner till den nya musen skall in. Uppdatera till nyaste MSN.

Åt mig själv köpte jag mobilt bredband från Telenor, och passade då på att beställa ett tvilingsimkort så att jag kan surfa både med mobilen och datorn varsomhelst för 199 kr/mån. Tar dock en vecka innan själva simkortet till USB modemet kommer. Hittills har jag kollat epost och lite sidor med mobilen utan ett speciellt abonemmang och det har blivit en rätt dyr historia. Det var sista dagen de hade två månader gratis på detta hos Telenor så jag packade på ett till modem åt Katis systers nya dator.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack så kanon mycket för hjälpen med datorn. Du anar inte hur nöjd jag är med min nya ögonsten! Fattar inte hur jag klarade mig utan en egen dator, fastän det bara gått tre dagar!
//Eva

Pierre sa...

:)