onsdag 28 januari 2009

Spotify

Tänkte jag skulle göra lite reklam för Spotify som är en ny typ av musiktjänst.
Sök och lyssna direkt i verktyget. Samla, sortera och arrangera musiken i spellistor. Utforska nya och gamla artister, album, genres, stilar och låtar. Jag har provat att söka på lite udda artister och jag hittar det mesta.

Jag som kund hos Bredbandsbolaget får just nu prova gratis fram till påsk, sen koster det 99 kr/mån. Eller så kan man köpa ett dagpass om man bara vill ha bra musik på den där festen.
Är man inte kund hos BB så måste man få en invite från någon som redan har Spotify och jag har förstått att de inbjudningarna är hårdvaluta. Vad jag inte förstått är vitsen med dessa inbjudningar. Kan det vara så att de vill ligga steget före så att de kan bibehålla kapaciteten i nätet?

Nåja det är riktigt smart och jag kan bara rekomendera denna tjänst om du gillar musik. Att slippa allt tjafs med att tanka ner olagligt är faktiskt rätt skönt.

2 kommentarer:

Sebastian Skog sa...

du ska väl inte köpa det? isåfall läs det hära: http://www.expressen.se/noje/musik/1.1448308/skivbolagen-begransar-spotify-tvingas-ta-bort-latar

Pierre sa...

Sebastian: Hittills är det en överlägsen tjänst som enligt mig skulle kunna vara räddningen för musikindustrin. Jag kan lätt tänka mig att betala beroende på hur utbudet ser ut. Men självklart betalar jag inte för något som jag inte får.