tisdag 7 juli 2009

Så här innan semestern...

Nu är et kul fotouppdrag inbokat om någon vecka och flera fotningar ligger i pipen under min semester som börjar om två veckor. Just nu är det inget problem med att hitta personer eller modeller att fota utan det är locations jag har svårt att hitta. Va kan han inte fota vart som helst kanske ni tänker då? Nej det kan jag inte. Dels om jag vill fota ett speciellt tema, så kan det vara kul om man fotar i en passande miljö för detta tema. Sedan har jag inget batteriaggregat till mina blixtar vilket gör att jag är beroende av ström på platsen. Det senare ska jag dock fixa men det kostar ganska mycket pengar, så det får vänta. När det gäller det coola platser att fota på så söker jag just nu något likt en nattklubb, bar, disco. Så har ni kontakter med någon som kan släppa in mig på en klubb/bar i några timmar mitt på en dag så vore jag super tacksam. Och helst i närheten av Eskilstuna eller Mälardalen.

I morgon åker jag direkt från jobbet ut till Viksjö utanför Jakobsberg och stannar där tills fredag. Familjen ska nämligen på hos Frugans syster som bor där och det går snabbare för mig att ta pendeln in till jobbet därifrån. Så det får bli en liten pre-semester att vara där.

TEKNIK HJÄLP TACK!

Jag skulle behöva lite tipps på hur man sätter upp SSH eller en tunnel för säker anslutning för åtkomst av filer från Internet. Har en NAS (nätverks ansluten lagring) men liter inte riktigt på FTP (fil överförings protokoll). Tar tacksamt emot alla typer av tipps.

3 kommentarer:

HDR-fotografen sa...

Hej!
Jag har bytt bloggadress nu från http://fotografhelsingborg.blogg.se till http://stilbild.nu/fotograf, så vill du fortfarande ha ett länkbyte så lämna en kommentar inne hos mig.

Angående batteripack går det att köpa en UPS från Kjell o Co. Och till din tunnel för FTP. Borde det inte gå att skriva ftps.dinsida.se? FTPS är ju krypterad.

Pierre sa...

Tack! Du har alltid kloka svar :)
Jag såg att du bytt adress och tänkte faktiskt ändra det, men har haft dåligt med tid. Jag hoppar in och skriver en kommentar.

Ska kolla upp det där med UPS men tror att det krävs specialare då blixtarna drar många watt. ftps ska jag också kolla upp men misstänker att det krävs en mjukvara på serversidan för detta. Är dålig på det där med säkerhet och kryptering. Vill ju inte öppna upp en "hem" katalog på Internet :) Tack för tippsen.

malin sa...

jaså jaså! vad kul. vilka var dina favoriter då? :P Tack så mkycket!