fredag 10 juli 2009

Läser just nu

Efter att ha sett filmen Twilight och efter att alla elever i min frus skola och för att inte tala om hysterin på alla tonårsbloggar, läste min fru också boken ”Om jag kunde drömma” av Stephenie Meyer som filmen bygger på. Efter det har ingenting varit sig likt hemma och min fru Kati har plöjt igenom hela serien. Fyra böcker tror jag det är. Hon har pratat om vampyrer och romantik och knappt haft någon verklighets förankring alls. Hon har sträckläst genom flera nätter och och låtit alla i hennes närhet veta vilka bra böcker det är. För min del har det inneburit att hon förväntat sig att jag ska komma hem från jobbet och göra oförutsedda saker som at exempelvis slänga upp henne i mina armar och viska små romantiska ord och bete mig så där vampyriskt och mystiskt. Jo romantisk kan jag vara och bara för att jag skulle förstå precis hur romantisk jag ska vara så har hon nu nästan tvingat mig att läsa samma böcker. En annan anledning till att hon nästan tvingat mig att läsa boken har varit enligt henne själv att hon vill ha någon att prata om dem med.

Jag ska inte säga att jag inte gillade filmen för den har jag faktiskt sett fyra gånger redan. Men det kan jag skylla på att jag har en ny dator och verkligen villa prova DVD-spelaren i olika ljusförhållanden. Haha keep telling my self…

Nu har jag i alla fall läst första boken Om jag kunde drömma och den var faktiskt riktigt bra. Däremot tycker jag inte att den är speciellt könsneutral och det blir lite för ofta lite för Harlekin aktiga ord och upprepningar som exempelvis förekommer meningen. ”Hans läppar nuddade min hals och letade sig upp mot min kind” alldeles för många gånger för min smak. Men om man bortser från just alla sådana upprepningar av lite för sliskiga ord så var boken riktigt bra. Och ja jag kommer nog också att sträckläsa resten av bokserien under semestern. Nu börjar jag på ”När jag hör din röst” som är nr två i serien. Trotts allt gillar jag verkligen hela den där vampyrromantiken och deras krafter.

1 kommentarer:

leapox sa...

That's my man! Keep the romance coming... heh heh