måndag 31 mars 2008

1 hyllmeter kunskap


Böcker i pecifika programvaror blir snabbt inaktuella, men kunskapen om prgrammet består. Just böcker om bildprogram har jag många. I och med att de blir oaktuella så fort så tycker jag att det är viktigt att läsa och göra så många tutorials/övningar som möjligt medans boken är aktuell. Då har du tagit emot kunskapen och även om det kommer uppdatrade program så har man då baskunskapen.

Böcker om informationsdesign, databasarkitektur, typografi, bild och komposition och fotografi i största älmänhet är dock böcker som har en längre livslängd än ovan nämnda böcker.

Om jag skall rekomendera några böcker eller författare så är det nog följande. En bok som borde finnas på varje arbetsplats som sysslar med grafik av något slag är Grafisk kokbok. Visst kan den kännas basic, men den är väldigt bra att slå i. Hur många milimeter är egentligen ett A2?

Bra böcker i Adobes program kan man hitta av författaren Scott Kelby. De är roligt skrivna med kreativa övningar. Sitter man och bara jobbar med ett endaste program så är nog en Bibel bra att ha. Förr var jag vass i Flash, därav bibeln. Men programspråk (Actionscript) är tyvärr färskvara.

Bo Bergströms Effektitv Visuell Kommunikation är också en väldigt bra bok som håller än i dag.
När det kommer till bild och bildbehandling så är Moderskeppet.se en otrolig kunskapskälla som är gratis. Om man sedan beställer deras DVD skivor som exempelvis Från färg till svartvitt så har man fått flera timmars riktigt bra utbildningsmaterial.

Just nu kan du vinna böcker till ett värde av 1000 kronor på tävlingen Varför dog Bellman.
//Pierre

0 kommentarer: