lördag 9 maj 2009

Bra Add-ons till Firefox


Det finns några tillägg till Mozilla Firefox som jag inte kan vara utan när det gäller just webbdesign och webb utveckling. Det är tilläggen Fire FTP som är en jättebra ftp (file transfer protocol) klient för att exempelvis ladda upp filer till en hemsida. Det är bekvämt att ha den direkt som en flik i webbläsaren. Den andra är Web Developer som är funktioner för att smidigt se olika element på en webbsida så som css koden, olika element på själva sidan och storleken på element och en massa annat. Den tredje är IE-tab som gör att en webbsida visas som om den öppnats i Explorer. Detta är mest användbart när vissa sidor och funktioner kräver att sidan öppnas eller läses i Explorer.

Det finns en fjärde som jag har för mig att jag redan nämnt i något inlägg, det är Xmarks (före detta Fox marks) som är ett program som synkroniserar alla bokmärken. Okej det har inget med webbdesign att göra men det är kanon om man har flera datorer och vill ha samma bokmärken på dem.

2 kommentarer:

HDR-fotografen sa...

Vi blir fler och fler på piratfikorna:D

Fler bra tips på Addons är Adblock som blockerar reklam och NoScript som blockerar skript, t.ex. javascript. Mycket lämplig när man ska ut på djupt vatten som cracksidor.

Pierre Pocs sa...

Bra! Ska kanske prova dem då ;)