torsdag 19 juni 2008

Koden till nya fotosidan klar


Nu har jag byggt klart nya fotosidan där jag skall lägga upp mina bilder.
Jag har pratat länge om att bygga en layout helt i CSS. Har tidigare blandat tabeller och CSS men nu gav jag inte upp och jag känner mig supernöjd. Det är två CSSer, eller en för funktionen för att visa bilder och en för layouten. Den för att visa bilder heter Lightbox2 och den har jag länkat in i layout CSSen som jag knackat själv. Den validerade felfritt på W3C :) Överlag är koden snygg. Kommateringar, genomtänkta metataggar och indrag för att göra koden lättläst. Är det någon webb kunnig som ser något som kan göras bättre i koden så är jag för konstruktiv kritik.
Kika på css layoutkoden kan du göra HÄR. Och Lightbox2 koden HÄR.
Mitt DW vill inte koda å,ä,ö i designläget längre. När jag valde utf-8 som teckenuppsättning så visas den ju ändå korekt och webbläsarna, så det är ju ingen fara men om någon vet varför DW inte vill koda om å,ä,ö i kodläget så dela gärna ut det tippset. Kan det ha att göra med att DOCTYPE är i xhtml format? Någon pls...

Nu skall jag bara välja ut vilka foton som jag skall ha på sidan och skapa 60*60px tumnagelbilder. Hmm vad svårt det är att välja bort bilder. Bilder på Maja exempelvis tycker ju jag är jättefina, men de kanske inte är så fototekniskt bra och bör väljas bort.

1 kommentarer:

Sebastian Skog sa...

vad är det för addres??