tisdag 2 september 2008

En sån dag

Ont i nacken, huvudet, stressad, irriterad. Hemma från jobbet. Det är en sån dag för mig men ska inte skyffla över min skit på er. I stället lägger jag upp en av mina favoritgrupper Smashing Pumpkins. Svårt att välja bästa låten, men Ava Adore är riktigt bra och har ett grymt bildspråk i videon. Eller vad tycker Du?



När jag nu ändå är irriterad tänkte jag sticka ut hakan också. Har surfat runt på några av Sveriges "bästa" fotografers hemsidor och gallerier. De har vunnit priser och är hyllade i fotokretsar. Jag nämner inga namn utan det är fenomenet som är intressant. Jag är inte det minsta imponerad av deras bilder! När jag i stället surfar runt runt på fotointresserades bloggar, som inte ens nått åldern för arbetsmarknaden så kan jag däremot bli riktigt inspirerad. Det är både nyskapande och kreativt. Det kan inte vara lätt att vara fotograf av den äldre skolan i dag, och fortfarande tjata om vilken film och gråkort de använde. Och sen undra om deras prisade bilder fortfarande håller i dag.

Utvecklingen och prisraset på digitala systemkameror. Internet som Medium där fotokurser på högskolenivå finns tillgängligt för alla "Gratis". Man kan trycka av tusentals bilder utan att det kostar skjortan. Vad är det som gör någon till fotograf? Utbildningen, bildseendet, tekniken, erfarenheten? Det kanske är dags att den äldre skaran fotografer kommer ut ur mörkrummet och kopplar upp sig mot någon av alla hobbyfotografers fotobloggar för att inspireras.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det ska bli riktigt kul! Okej, trevligt och tack så mycket! :)